vauva2.jpg

Apu menee perille. Varmasti. Ainakin jos sattuu niin hyvä onni ja johdatus kohdalle, että saa oppia tuntemaan internetin kautta jonkun sellaisen perheen, jolla on mahdollisuus lähteä seuraamaan läheltä lähetystyötä ja viemään apua konkreettisesti perille.

Olen iki-iloinen, että opin tuntemaan Viljasen perheen, jolla oli ainutlaatuinen mahdollisuus mennä Etiopiaan ja viedä apua perille. Kerroin tästä jo syyskuussa, kun olin saanut neulottua pieniä myssyjä ja sukkia vastasyntyneille sinne kauas.

Merjan perhe - siis tuo Viljasen perhe - vei sitten apua ihan perille asti, suoraan vastasyntyneiden äideille peittoja, paitoja, sukkia, myssyjä.

Tuo ylinnä oleva kuva on Merjan luvalla otettu tuolta Viljasen perheen blogista. En ole varma, eikä Merjakaan muista - eikä sillä ole mitään väliä oikeasti - että onko juuri tuo myssy minun neulomani, vai jonkun muun, mutta samalta näyttää ainakin, ja tuo kuva sai minut kyyneliin ilmestyessään Viljasten blogiin. Alla neulomukseni ennen lähettämistä:

924084.jpg

Joskus sitä on miettinyt, pääseekö antamani apu perille - jos laitan rahaa johonkin lippaaseen tai pankkitilille. Tässä on konkreettinen vastaus, että näin ainakin pääsee!!

Merjalla on edelleen yhteydet Etiopiaan, ja avuntarve on valtava ja jatkuva. Vauvoja syntyy tuollakin nimenomaisessa synnytyssairaalassa jatkuvasti, eikä perheillä usein ole edes riepua, johon vastasyntynyt kääräistä :o AIDS ovat jatkuva ja paheneva ongelma, jonka parissa lähetystyöntekijät painivat koko ajan, lisäksi siinä kulttuurissa monet asiat ovat tabuja, joista ei puhuta vaikka pitäisi.

Nyt synnytyssairaalassa on akuutti tarve pyykinpesukoneelle. Ihan rahaakin tarvittaisiin, ja meidän suomalaisten mahdollisuudet auttaa vaikka yhdellä eurolla ovat mahtavat!

Haastankin nyt kaikki tämän blogin lukijat antamaan omista kätköistään edes yhden euron, yhden vauvanpeiton, yhden vauvan paidan, yhdet sukat ja/tai yhden myssyn. Vaatteet ja tavarat voivat olla uusia, neulottuja ( 100% villaa tai villa/puuvillasekoitetta ) tai puuvillaisia kankaisia taikka sitten käytettyjä, ehjiä. Tarve ihan vastasyntyneiden vaatteille on valtava. Etiopialaisessa kulttuurissa vauvoilla ei pidetä vaippoja, joten vaippaikäisten vauvojen vaatteissa ei voi olla "alaosaa" ollenkaan, eli bodyt eivät sinne sovi. Myös isompien lasten vaatteita voi lähettää.

Halutessasi auttaa, ota yhteyttä minuun niin annan joko yhteystiedot ja ohjeet, minne ja miten paketti tulee lähettää - tai vastaanotan apusi ja laitan yhteisessä paketissa menemään. Avun tarve on jatkuva!

Merja perheineen on jo Suomessa, mutta paikalla on suomalaisia lähetystyöntekijöitä, jotka toimittavat avun perille.

Puikoillani on jo uusi myssy - ja ompelukoneeni surauttaa muutaman vauvanpeitonkin lähtemään, Jorin jäljiltä löytyy vielä myös paitoja... Antamisesta saa hyvän mielen :)