Eilen illalla hevosia iltaruokkiessani ja tarkistaessani lampaita, vuohia ja kanoja, oli minulla tyttäret mukana puuhassa.

Katselimme lampaita, ja käskin tyttöjen kiinnittää huomiota uuhien utareisiin. Olivatpas ne suuret ja pinkeät - tosiaan! Puhuttiin siitä, että kohta ne karitsoivat ja meillä on paljon pieniä hoidettavia ( kolmelta uuhelta voi tulla helposti se 6 karitsaa yhteensä, toivottavasti ei tälläkertaa ainakaan enempää, koska jokainen on ensikertalainen ). Meri siinä sitten hykerteli, että ehkä joku karitsoi jo heti seuraavana yönä, mutta toppuuttelin intoa arvellen, että ensi viikolla aloittavat.

1390194.jpg

Yllätys oli suuri, kun tänä aamuna vähän vaille seitsämän karsinassa seikkailikin musta karitsa :o Ja kun menin lähemmin katsomaan, niitä olikin siellä kaksi!! Esikko-tyttö ja Kimi ( Räikkönen ) poika :) Esikko onkin hyvin topakka, niinkuin kunnon emännälle kuuluu ja Kimi vielä katselee, mitä ryhtyisi touhuamaan, mutta reippaita kyllä molemmat.

1390188.jpg

Seesteiseltä vaikuttanut emo on Orvokki, valkea uuhi, joka sai sitten kaksi täysin pikimustaa jälkeläistä. Isänä häärää nyt jo viereiseen karsinaan siirretty pässi Sulo :)

1390204.jpg

Ihana aamu!!

Ja tässä vielä vertailuksi meidän jouluvauvat - jo isoiksi kasvaneina ( suoraan Orvokin takana musta pässipoika Adam valkoisin naamamerkein ja sen vieressä valkoinen uuhikaritsa Irma... jouluvauvojen välissä niiden emo, ruskea Maisa ja oikealle takana Mustikka, joka on samaa ikäluokkaa Orvokin kanssa ja jonka odotetaan karitsoivan lähiaikoina senkin... Kuvasta puuttuu - tai on tuolla karsina-aidan takana vielä Taika - valkoinen kantava uuhi. ):

1390201.jpg

En erottanut Orvokkia ja karitsoita mihinkään, sillä katras on rauhallinen ja antaa pienten olla noin rauhassa. Kunhan nyt vaan ihmiset ovat rauhallisia lampaiden karsinassa, tuskin sattuu vahinkoja - ylpeä isä seuraa jälkikasvuaan vierestä, sen innokkuus voisi olla liikaa pienille!!