Ei sillä, että tämä olisi hevoselle/ponille mitenkään epätavallista. Jotkuthan kantavat jopa vuodenkin, tänäkin keväänä yksi suomenhevonen on tainnut kantaa jo melkein kolme viikkoa yli ja sai omistajansa jo epäilemään ettei ole edes tiine, ja emäntä sitten oli reippaana tyttönä kokeillut peräsuolen kautta ( kuten eläinlääkäri tekee tai seminologi lehmälle ) että mitäs sinne sisuksiin kuuluu ja siellä varsa oli aloittanut hirmuisen elämöinnin. Eli tulee sieltäkin.

Tintin masuasukkaan olemassaolosta ei ole epäselvyyttä, sillä tuleva pikkuvirtalainen on potkinut kyllä kiitettävästi saaden emonsa vatsan hytkymään hyvinkin näkyvästi. Olen nähnyt unia mustasta orivarsasta, vaikka koitan kyllä keskittää kaiken toivoni turhamaisesti johonkin eriväriseen tammavarsaan :o

1533606.jpg

Eräänä päivänä Tintti kiusasi minua ähkimällä näin. Se makoili niin kauan että ehdin hakea jopa kameran ja - mikä pahinta - luulla, että nyt se aloittaa!! Kun olin hilautunut istumaan sankon päälle ja ottanut nämä kuvat, Tintti nousi ylös, ravisteli ja yritti tunkeutua ulos karsinasta ohitseni. Se siitä.

Ihmisillä kuulemma kolme ässää auttaa, mutta luulen hevosille olevan vain kolme koota. Tai hevosten ihmisille ne kolme koota: kärsivällisyys, kärsivällisyys ja kärsivällisyys.

Tuntuu, ettei se synny ikinä, mutta syntyy se kuitenkin ja lopulta kasvaa liian nopeasti ja muuttaa pian uuteen kotiinkin...

Mutta syntyis jo. Syntyispä.