Pikkuvirran Aamutar eli "Aamu"

syntynyt 9.5.2008 i. Herr Valburg 31 sh e. Haka-Aron Haltiatar 886SH

Ulkoili ensimmäistä kertaa 10.5.2008 näin:

1542817.jpg

Poseerasi 4H-kerholaisille näin hienosti:

1542538.jpg

Ja kruunattiin toukokuun prinsessaksi nimellä Pikkuvirran Aamutar eli Aamu.

1542807.jpg

1542811.jpg

Kiitos 4H-kerholaiset, jotka keräsitte kevään ensimmäisiä kukkia, leskenlehtiä Aamun kukkaseppeleeseen! Kiitos kerholainen Weera, joka näppärästi teit Aamulle seppeleen.

Olipas taas älyttömän mukava huomata, miten hienosti kerholaiset osaavat käyttäytyä eläinten kanssa. Kaikki muistivat, että Tintti-emo voi alkaa hössöttää, jos me parveilemme liian lähelle tai pidämme liian kovaa meteliä.

Saimme katsoa, kun Aamu oikoi koipiaan ja näytti sujuvia askeleitaan ensimmäistä kertaa ulkona. Lopuksi päästimme Aamun ja Tintin talliin lepäämään ja kävimme kuorruttamassa 4H-Eijan tekemän makoisan kakun ja söimme kakut ja joimme mehut Aamun nimijuhlan kunniaksi!

Välipalan ja herkuttelujen jälkeen valitsimme yhdessä tuumin piirustustehtävien ja ihanassa aurinkoisessa säässä ulkona oleskelun väliltä sen ulkoilun ja kipaisimme ajamaan Sindyllä ja Töötillä :)

Kiitos ihanasta kerhopäivästä!

Ai niin, joku heitti ilmaan Aamun väritykseksi mustanvoikko-mahdollisuuden! En tiedä, voisiko siinä olla perää, mutta nyt tuossa ulkoilmassa huomasin, että Aamulla ON siniset silmät - ja netissä sanottiin, että se juuri voi olla mustanvoikon merkki heti varsan synnyttyä... Jäämme mielenkiinnolla odottamaan värin muuttumista/tunnistajan arviota. Tämä voikko-mahdollisuus siis on olemassa siksi, että Herr Valburg on ruunivoikko, ja periyttää voikkoa väriä. Se, tuleeko voikkous jälkeläisiin, on perinnöllisen "sattuman" kauppaa.

Tuolla mustanvoikko-linkissä sanotaan näin:

"Mustanvoikon peitinkarva ja jouhet ovat usein tummanruskeat tai ruskeanmustat. Väri sekoitetaan usein tummaan ruunikkoon, mustanruunikkoon tai tummaan rautiaaseen. Kenties varmin tuntomerkki on karvan kellertävä sävy, joka saattaa näkyä erityisen selvästi korvien sisäpuolella, jotka ovat vaaleat. Usein mustanvoikoilla varsoilla on syntyessään siniset silmät, jotka tummenevat myöhemmin, monilla muutamassa päivässä, mutta joillain tummeneminen vie kuukausiakin. Joillain silmät jäävät "normaaleja" silmiä vaaleammiksi koko iäksi, se saattaa myös toimia mustanvoikon tuntomerkkinä.
Ccr-alleelin vaikutus ei kuitenkaan välttämättä näy, hevonen voi olla väriltään kiiltävän musta korviaan myöten eivätkä silmätkään anna vihjettä väristä. Jälkeläisiinsä se silti saattaa periyttää Ccr-alleelia. Näin "mustan" oriin/tamman varsat saattavat olla ruunivoikkoja tai voikkoja, toisen vanhemman väristä riippuen."
 
Iltapäivitys: Juuri nyt taas katselin Aamua, ja sillä ON vaaleat, ehkä jopa kellertävät korvan sisukset, siniset silmät ja muuten se on mustanharmaa, kuten mustat varsat usein syntyessään. Voi jännitys! Taitaapa Aamu-aurinkoinen jäädä kotiin, jotta saamme sitten aikanaan ehkä sen jälkeläisten perusteella tietää, mikä se oikeastaan väriltään on!