Melkein poksahdan ylpeydestä - vaikkei minulla kai liene sen suurempaan ylpeyteen edes aihetta, sillä enhän edes omista Herr Valburgista karvaakaan - kun saan ilmoituksia ja kuvia viime kesänä astutettujen tammojen ja siis myös Vallun varsoista.

Vai mitä sanotte tästä 5.5. syntyneestä orivarsasta, jonka emä on Liukkaan Myth:

1548729.jpg1548770.jpg1548761.jpg

Kiitos kuvista varsan kasvattajaomistaja Anne Räsäselle. Kuvaaja on Tero Ulvinen. Varsa on kuvattu tänään 11.5. ja on siis kuvissa kuuden päivän ikäinen.

Tämä orivarsa ei kuitenkaan ollut se, joka aiheutti minulle melkein sydänpysähdyksen - vaan sen teki ihan meidän ikioma Aamu!

Tultiin äitienpäiväonnittelemasta minun äitiäni ja mummoani, ja kipaisin talliin kurkistamaan Tinttiä ja Aamua. Aamu makasin kyljellään, silmät auki, hyvin rennon oloisena. Ei siinä mitään, niin varsat monesti makaavat, mutta kun menin karsinaan, Aamu ei noussutkaan. Olin siinä samalla puhelimessa Tainan - Vallun omistaja - kanssa ja ihmettelin ihan ääneen Aamun velttoutta. Nostin sen päätä ja se lötkähti samassa takaisin maahan, nostin uudelleen ja varsa oli kuin hyytelöä...

APUA, tämä on ihan vetelä, tämä on kipeä, tämä kuolee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Taina koitti saada sanottua jossain välissä jotain omasta kokemuksestaan, kysyi, onko varsa syönyt - ON, syö usein ja on ollut älyttömän virkeä tähän asti - ja sanoi sitten, että se nukkuu. En uskonut, koska sillä näytti olevan silmät auki...

"Kokeile", Taina sanoi, "Läpsäytä käsiäsi yhteen muutaman kerran, se pitää vaan herättää!"

No, yrittänyttä ei laiteta, vaikka sydän tuntui olevan jo kurkussa ja suurinpiirtein suunnittelin Tintistä keinoemoa hevostalli.netissä hätähuudon esittäneelle kaksosvarsalle... Taputin käsiäni kuuluvasti yhteen muutaman kerran ja kappas vaan, Aamu pomppasi hereille, venytteli ja kääntyi katsomaan minua kauniilla sinisillä silmillään. Aivan kuin sen koko olemus olisi sanonut: "Hullu akka, säikytteleekin vielä!"

Kiittelin Tainaa avusta - ehkäpä muuten olisin jo paniikissa näppäillyt päivystävän eläinlääkärin numeroa - ja mielessäni kiittelin myös sitä, että on olemassa Ystäviä, joiden kanssa voi vaihtaa kokemuksia, ja jotka eivät pihtaa tietotaitoaan, vaan jakavat sitä myös toisten hyväksi.

Näin sitä joka päivä oppii uutta... :D :D :D Toin sitten Tintille heiniä ja Aamu tuli maistelemaan niitä myös. Ihan se on normaali - ja voih, miten kaunis...