nCr - Dilute. Horse tested Heterozygous for Cream Dilution (One copy of the Cream allele). Chestnut is diluted to palomino; bay is diluted to buckskin and black is diluted to smoky black.

Elikkäs :) Olen hyvin tyytyväinen geenitestauksen tuloksiin :)

1635505.jpg

Tämä, minulle Erittäin Rakas Tammanen, Henni Vanilliini, testattiin jouhinäytteestä nCR-tyypiksi, eli sillä on yksi "cream alleeli" jonka vaikutuksesta sen rautias väri on "haalistunut" voikoksi väriksi :) Vanillini siis ON voikko, niinkuin isänsä Ukkosen Poika. Asiasta on jo tiedotettu kasvattajaa, Ukkosen Pojan omistajaa ja kaikkia niitä, jotka ovat erehtyneet kanssani juttusille viime yön ( jolloin ratkaiseva e-mail saapui ) jälkeen :p

Ja entäs tämä, rakas ja Erityisen Tärkeä Ensimmäinen Hyvinvoiva Tammavarsakasvattini, jolla on huikean siniset silmät ja suklaanruskeaksi muuttunut karvapeite, keltaiset korvansisukset ja paljon ponimaista sisua ja rohkeutta kropassaan...

1635460.jpg

No, nCr-tyyppiä sekin - eli MUSTANVOIKKO!!

Vallu siis tuli ja teki sen, mitä siltä odotettiin: sai tammani tiineiksi ja maailmaan jotain muuta kuin perinteistä mustaa. Tumma kyllä, mutta että mustanvoikko. Koska Aamulla on siis "voikkogeeni", se voi saada voikkoja jälkeläisiä rautiaan oriin kanssa, ja ruunivoikkoja jälkeläisiä ruunikon oriin kanssa - näin ainakin luullakseni. :):):):)

Värijalostusta halveksutaan kai ihan yleisesti, mutta en voi muuta kuin olla iloinen siitä, että hyvän rakenteen, mukavan luonteen ja terveyden lisäksi jälkeläisiin on mahdollista saada myös mukavia, erikoisia värejä :) Enkä suostu pitämään sitä onnellisuuttani pahana!!

Varsinkaan tänään, kun Heta-hetulavalas-paksukainen ( rakas, rakas issikkani ) on todettu klinikkatarkastuksin erittäin terveeksi, mutta harmillisen lihavaksi tammaksi ja hammasmurheenkryyniä potenut Kezella saatiin hampilääkäröityä kuntoon samalla klinikkareissulla hienosti: poskeen oli jäänyt maitohampaan puolikas pienesti juuristaan kiinni ja se aiheutti rehun jäämistä "hampaiden väliin", ilmeisesti kosketuskipua ja poskeen pienesti näkyvän patin. Sorsasalon hevosklinikalla molemmat tammat hoidettiin asiallisesti ja hienosti - suosittelen kyllä Martti Leinosta muillekin.

Kiitoksia klinikkamatkaseurasta ja hepoisten käsittelyavusta rouva E ja pikku-A sekä meidän Merille kiitoksia pikku-A:n hienosta viihdyttämisestä. Kiitoksia myös uusinaapuri T, kun hoidit vähänisompi-O:ta sen aikaa kun olimme siellä reissulla. Ja omalle Ollille ja miehelle kiitoksia oman Jorin hoitamisesta ( äääääääääääääää... vähän liian imelää jo... kai isän kuuluukin hoidella lastaan :p )...

Kiitoksia sää - että et enää roilota solkenaan vetenä taivaalta. Lämpene vielä vähän, niin voidaan kuvitella edelleen, että kesä se on.