1745377.jpg

Tämä pieni, 19.7.2008 syntynyt orivarsa - joka ei vielä ole meille kertonut, onko se musta vaiko mustanpäistärikkö, on saanut nimen :)

Pikkuvirran Atlas "Atte"

 e. Risslas Kezella

i. Smedens Remington

Ja jännityksellä odotamme paitsi parempia kuvia ( myös Tainalta - iso kiitos kaikesta tänään!! ), sitä sen väriä. Ja tulevaa kokoa ja kaikkea, sillä emä on 91cm ja isä 107cm. Onneksi varsominen meni hyvin ja varsa on virkeä.

Tänään meidän ponineidit ja -herrat sekä Henni Vanillini saivat hammashoidon, ja täytyypä sanoa, että sepäs olikin tarpeen. Älkää siis uskoko ketään, joka väittää, ettei shettiksille tule hammaspiikkejä/raspattavaa - älkää uskoko sitä, joka väittää, ettei normaalin suunavaajan avulla saa raspattua shettisten hampaita, älkääkä sitä, joka väittää, ettei se onnistu muulta kuin eläinlääkäriltä.

Todistettu on, että raspattavaa kertyy jo vuodessa - shettiksellekin - nuorillekin. Todistettu on, että ihan se normaali suunavaaja sopii myös pienikokoiselle shettikselle, ja että raspaus hoituu ihan kyläilykäynnin ohessa, ja ponit saavat paremman puremman ja olon :)

Raspauttakaa siis hevoseläintenne hampaat SÄÄNNÖLLISESTI!

Entäs se varhaiskypsyys? No se ei tänään ollut sitä, että olen ihan kypsä jo kuukautta ennen laskettua aikaa tähän raskauteen ja voisin muuten kyllä mennä vaikka synnyttämäänkin jo, mutta kun en millään vielä ehtisi - eikä vauvanvarusteita ole laitettu valmiiksi - kun Bella ei ole vielä varsonut, Vanillinin shownäyttely ei ole vielä ollut, eikä Vasikkasavuja ole vielä savusteltu. Enkä ole katsastanut yhtäkään nuttua enkä sukkaa tulevaa vauvaa varten, vaikka varma olen siitä, että täällä meidän talossa on tavaraa, joilla vaatettaisi ja hoitaisi, kiikuttaisi ja nukuttaisi vaikkapa vitoset.

Varhaiskypsyys on meilläpäin sitä, että 1v9kk:n ikäisenä meidän Jori oppi ajamaan "popolla" eli isin ostamalla kolmipyöräisellä polkupyörällä, vaikka kukaan ( minä mukaanlukien ) ei uskonut, että alle 2-vuotias voi oppia polkemaan polkimia. Nyt, viittä päivää vaille 1v10kk:n ikäisenä Jori astui askeleen taas varhaiskypsempään suuntaan:

1749007.jpg

Meillä oli käymässä siis Vallun omistaja Taina tyttärineen ja siihen nuorimpaanhan meidän Jori iski silmänsä jo kesäreissulla Aarteen hevostilalla... Nyt Jori koppasi Lotan kyytiin ja ajelutti tyttöä pitkin meidän tupaa :)

1749013.jpg

Kai se anoppius joskus iskee minullekin - pitänee jo alkaa kynsiä hiomaan ;))