Viimein koitti odotettu poniravikorttikurssiviikko - odotettu ja jännitetty, sekä äitien että itse kurssilaisten tahoilta :) Tämä kirjoitus ei ole tietopaketti poniraveista taikka poniravikortin suorittamisesta, vaan erään raskaana olevan äidin fiilistely ja tuulettelu yhden oman ja yhden vieraan lapsen edistymisen seuraamisesta ja onnistumisen tunnelmista poniravikorttikurssilla Sorsasalossa 7.-13.7.08 Poikani Olli osaisi selittää kaiken paremmin, sillä minulla ei ole minkäänlaista kokemusta ravikorttikurssista tai raveissa ajamisesta. Mutta tällä tavalla minä sen näin:

1717037.jpg

Raviponikurssin poniharjoitusosuus alkoi tietenkin valjastamisella, joka sujuu jo molemmilta hienosti ja nopeasti. Kurssiponeina toimivat tietenkin vanha ja kokenut Sindy Ollilla ja nuori, mutta rauhallinen Töötti Annilla.

1717045.jpg

Lämmittelyn jälkeen siirryttiin volttaamaan, joka paitsi näytti, myös oli hirmuisen vaikeaa ja jossa pitää ottaa huomioon oma poni, edellä ajava poni, vieressä ajava poni ja myös toisessa volttausringissä ajavat ponit - ja tietenkin lähettäjän käskyt "valmis", "yksi", "kaksi" ja "AJA!" ja kuunneltava vielä sitten, hyväksytäänkö lähtö vaiko kutsutaanko se takaisin.

1717003.jpg

Tässä kuvassa taitaa olla menossa sanomisessa "Yksi" tai "kaksi" - ja kohta sanotaan "AJA!"

1717010.jpg

"AJA!" ja lähtö hyväksytään ja pienet sitkeät ponit reippaine kuskeineen lähtivät juosta vipsuttamaan koko raviradan kierrosta ympäri kuin raveissa konsanaan. Tämä äiti meinasi herkistyä lasten yllättävästä osaamisesta ihan kyyneliin asti, kun vaikealta tuntuva ( jopa katsojasta hirmuisen vaikeasti havainnoitavasta volttaamisesta! ) asia tuntui sujuvan lapsilta kuin vettä vain kahden päivän harjoittelun jälkeen, eikä kolareita syntynyt.

1717021.jpg

Ja sitten tultiin maaliin. Numerolla 8 startannut Sindy ohjastajanaan Olli olikin maalissa kakkosena! Sindyn kunto siis kestää pyöreästä ulkonäöstä huolimatta ja taitavasti Olli ohjasti ajokkinsa toisten takaa jäämättä pussiin - vaikkei tämä tietenkään mikään kilpailu ollutkaan :)

Sunnuntaina selviää, alkaako kaksi uutta poniraviohjastajaa etsiä sponsoreita lähipiireistään vai etsitäänkö netistä ensin uusi kurssi ja uusi yritys ;)