Meiän ponit sitten päätti, että nyt on vanha laidun ( ja se aiemmin niille annettu pihakin ) kaluttu loppuun, ja kiipesivät kiviraunioille haikailemaan muutaman valvatin, horsman ja leskenlehden perään :o ja niinpä olimme pakotettuja tekemään niille hieman lisää aitaa... Nälkään tuo lauma ei olisi kyllä kuollut, on itsekullakin kertynyt hieman "talvenvaroja" nahkan alle, ja vihreää syömistä on taatusti niiden varsinaisessakin laitumessa vielä. Näin syksyn tullessa vaan ei niille tahdo mikä tahansa kelvatakaan...

Otettiin sitten paniikkispurtti ( ajatelkaas nyt, semmoinen jyrkkä kiviraunio/penger, ja poni kavioineen sinne taiteilemaan!!! ) ja levennettiin sitä pihan väliaikaisaitaa siten, että pääsivät sieltä kiviraunion yläpäästä tasaiselle maalle, ettei keneltäkään alasmennessä katkeaisi jalka - eikä katkennut. Ihme taitureita nämä ponit!!

Ja sitten kipitettiin ( no, lapsityövoimaa kyllä käytettiin, itse kun kävelen eniten könkäten niiden keppien kanssa ) hakemaan kevyttolppia lisää, aitalankaa, saksia ja portinkahvoja, ja ihan itse reippaasti käppäilin ja tekaisin tuonne takapihan puoleen väliin aidan niille poneille.

Mielissäänhän ne tietysti koskemattomaan ( juu, ruohonleikkuri on ollut ilmeisesti vuosilomalla, kun sitä ei ole ainakaan nurmenleikkuussa käytetty ) nurmikkoon kävivät kiinni :)) Ja minä veivasin äkkiä vielä hiekkalaatikon ympärille "pääsy kielletty"-aitauksen, jotta lasten hiekkalelut säilyisivät uteliaiden shettisten kavionpolkemilta ja ettei hiekkikseen tulisi ponin pissiä ja kakkaa. ( Nauratti - vaikkei saisi - kun monet painiskelevat ( lasten ) hiekkalaatikkojensa kanssa kissanpissipaikkaongelman kanssa, ja meillä on nyt isona uhkana, että ponit käyvät siellä tarpeillaan ;) )

Tässä vielä huono räpsäisy poneista hiekkalaatikon vierellä:

1834225.jpg

Tuo vasemmanpuoleinen, nurmikkoon hautautunut kivirykelmä on se meiän hiekkalaatikko. "Hieman" vihreää kasvaa myös hiekkalaatikossa, koskapa kaksi vuotta sitten mies ei uskonut, että peltomaahan hiekkalaatikon "perustuksille" täytyy hiekan alle laittaa jotain, vaikkapa paksua muovia, estämään sen ruohon läpi kasvun. Ja arvatkaas, olenko sanonut aika monta kertaa "mitäs minä sanoin".

Mutta nyt siis voisi se vauvakin jo syntyä, kun poneilla on varmasti ruokaa, ne laiduntavat entistäkin enemmän silmän alla ihan pihassa ja tuossa poniaidan SIIRROSSA-sanassa on aika monta ässää. Kun jotkut väittävät, että ässillä sen vauvan saa syntymään :p