Kyllä elämä on ihmeellistä!

Ensin luonto elukoineen - niine luonnonvaraisine - tekee ikäviä yllätyksiään ja joku käy pihistämässä kanalassa hengen kahdelta kukolta :( Toiselta jopa vie myös pään :( Luulen, että asialla on ollut ehkäpä Repo Kettulainen tai sen veli Kettu Repolainen tai viekas vieras H.Uuhkaja, joka huhuilee usein tuossa lähimetsässä.

Mutta ehei, ei se tämä se yllätys ollut, syysyllätyksemme on mukavaa sorttia :)

Nimittäin aamusella, kun poikien kanssa hiipparoin tosi hitaasti siitä vähän vahemmasta pienestä pojasta johtuen takaisin sisällepäin laitettuani ponit ulos, huomasin kellarin vieressä kanan. Sinänsä siinä ei vielä mitään ihmeellistä, kun nuo maatiaiset nyt ovat koko kesän tehneet retkiään ulos kanalasta, kastematoja ja muuta "luonnonruokaa" syömään, mutta tämän kanan käytös kiinnitti oitis huomioni.

Kana kuopsutteli ja nokki touhukkaana nurmeam aivan kuin esitellen jollekulle, miten ja mitä voi syödä. Hetken kanaa tuijotettuani huomasin pitkässä ruohossa pomppivaiset pienet. POIKASIA!!

Mentiin Jorin kanssa lähemmäs ja kana kävi hermostuneeksi. Se rääkäisi pahalla äänellä ja poikasten piipitys vaimeni. Poikaset jähmettyivät pitkään ruohoon paikoilleen ja kana sähisi ja paukkui siivet levällään pelotellen meitä pois. Hurja kana!

Haettiin kuitenkin pahvilaatikko, pyydystettiin pienet "ei-paljon-minkään-painoiset" pikkutiput - joita löytyi heinikosta 5kpl - laatikkoon ja väisteltiin kanan uhkailuja. Jori tunsi oitis, mitä nuo pienet untuvikot olivat ja sanoi jokaisen kiinnisaamani kohdalla "tipu". Kana oli hieman hankalampi pyydystettävä, mutta viimein sain sen kainalooni ja matka kohti sisätiloja alkoi.

1910392.jpg

Sitten kipaisin keittämään "voimaruuaksi" kananmunaa - tai ensin soitin kyllä rouva Ihahhurjalle, että et kyllä usko - ja kipitin takaisin tuomaan ne ruuat ja ottamaan kuvia.

Kana ei ole viime syksynä saman tempauksen - tosin 12 tipua - tehnyt Klaara-kananen, vaan ilmeisesti sen tytär. Toivon kyllä, että enää ei kanat kovin paljon hautomistouhujaan liu'uta syksymmälle, koska tipuille tulee tuolla ulkona kylmä!! Vaikka ihailtavasti tuo kana kyllä käskee pienokaisensa siipiensä alle lämmittelemään, tuolla sisälläkin.

Lisää kuvia nyt 16.9. aamulla, kun eilen meni erroriin:

1910848.jpg

Keltaisin tipu :)

1910856.jpg

Ja eikun syömään :)

1910852.jpg

Eikös me ollakin emon kanssa kuin kaksi marjaa :)

Aika suloisia tipusia. Toivottavasti kanaprosentti on näissä suuri. Ei me viittä kukkoa oikeastaan enää tarvittaisi, vaikka kaksi kukkoa menetettiinkin tässä vasta...