Tänään pyörähdettiin jännittämässä ja jännittymässä Kuopion Sorsasalossa Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyissä rakkaan ihanan suomenhevoseni Henni Vanillinin kanssa. Ja rakkaiden ystävieni Elliksen ( Ihahhurjan siis ) ja Jennin ( Hakosalo, Vanillinin kouluttaja, jo aiemminkin tässä blogissa mainittu - omin nyt sinutkin ystäväkseni ;)) ja rakkaiden lasteni vauvan, Sinin ja Merin kanssa. Olli ja Jori jäivät menestyksekkäästi kotimiehiksi isän kanssa.

Ajelimme rauhassa edellispäivänä pestyn puhtaan, kauniin ja suorastaan säihkyvän Vanillinin kanssa Kuopion raviradalle, jossa näyttelyt pidettiin. Varikko vilisi erilaisia suomenhevos- ja lämminverivarsoja ja rauhassa mekin valmistauduimme näyttämään Vanillinia.

Ensin sitä harjattiin, sen kavioita viilattiin ja kiillotettiin ja sitä kuvattiin monen innokkaan kameranaisen taholta.

1960512.jpg

1960524.jpg

1960642.jpg

Sitten se mitattiin ja voi, miten omistajan rinta olikin pakahtua ylpeydestä ( vai lienekö ollut rintoihin pakkautunutta maitoa :p kun vauveliini tuleva hevosmies vain veteli sikeitä?? ), kun se käyttäytyi niin kauniisti ja rauhassa mittauspaikalla. Säkäkorkeudeksi saatiin 145cm ja lautaskorkeudeksi 142cm. Pienhevonen siis!

1960556.jpg

Vanillinin väristä esitin Animal Genetics UK:lta jo kesällä testitulosvastaukseksi saamani todistuksen:

1960593.jpg

Vanillini on voikko! Väriä arvuuteltiin pitkään: Vanillinin nivusissa ja kainaloissa on valkoista kirjavuutta, joka päätettiin käsitellä sabinotyyppisinä merkkeinä! Vanillini tunnistettiin uudelleen värin osalta ja hevospassiin merkittiin Hannu Ala-Korven allekirjoituksella väriksi: vkk, kirjavat kainalot ja nivuset, lkk, lsi, pku, pieni jpku, mej ja otj jvkot, vtj kjko ja pikasuomennuksella voikko, kirjavat kainalot ja nivuset, liinakko, läsi, pilkku, pieni jänispilkku, molemmat etujalat ja oikea takajalka juovakaviot, vasen takajalka kirjokavio, Lyhenteet löytyvät täältä vaikkapa, jos jonkun hevosen merkit ja värit vaikuttavat heprealta.

1960602.jpg

Sitten oli itse arvostelu, johon kirjattiin:

Tyyppi: Hyvä                                                                                                      8

Runko: Pitkä runko, kaunis pää, lyhyt säkä, pitkä selkä, jyrkkä lautanen       7

Jalat: Ej hvar? - ( etujalat hajavarpaiset????? ), käyrähköt kintereet         8

Kaviot: Etukaviot hyvät, takakavioissa vetäytyneet kannat                            7

Käynti: Ej ahdas, tj suora, riittävä yliastunta                                                   7

Ravi: Ej ahtaanlainen suora, tj väljä, matala pitkä ravi                                   8

HUOM: Kiltti

Palkinto II         happy110.gif

Arvostelulautakunta: pj. Eero Perttunen, Antti Kettunen, Pauli Nyyssönen, siht. Hannu Ala-Korpi

1960616.jpg

Vanillinin ravi oli parantunut huimasti elokuisesta Show-näyttelykäynnistä. Haparoinnista ei ollut jälkeäkään! Joko Vanillini oli tuolloin jostain hieman kipeä tai sitten se on vaan kehittynyt eteenpäin. Jenni tosin on tehnyt sen kanssa paljon töitä juuri sen takapään kanssa, joten hienoa oli nähdä, että on työ on tuottanut hedelmää!

1960626.jpg

Ja arvatkaas: Vanillinin esittäjä ja kouluttaja Jenni palkittiin näyttelyn parhaana esittäjänä. Jenni oli itse yllättynyt, mutta me muut emme olleet. Jenni ansaitsi tuon palkintonsa aivan täysin, sillä kaikki pistivät merkille Jennin erinomaisen hevosenkäsittelytaidon ja Vanillinin erinomaisen käytöksen sitä tutkailtaessa ja arvostellessa. Ja Jennin ansiota se olikin!! ( Ja kasvattaja-Marjutin ja sukulinjojen ja Vanillinin itsensä ja ex-hoitaja Katin ja ehkä ihan pikkuriikkisen minunkin? - hyvä me kaikki!! Hyvä Vanillini!! )

1960673.jpg

3-vuotiaista kukaan ei saanut I-palkintoa, lienekö saanut kukaan koko näyttelyissä ja vain yksi kolmivuotias oli Vanillinia paremmin palkittu, Pilven Pojan tytär Pilven Viri sai II+-palkinnon. Komea nuori ori Kasarmin Kauhu sai myös II-palkinnon ja oli kyllä komea! Luokkavoittajan titteli meni siis tuolle Pilven Virille.

1960681.jpg

Voi kuinka me ylpeinä ja onnellisina lähdimmekään ajelemaan kiltin ja ihanan Vanillinin kanssa kotiin ja oltiin iloisia kivasta päivästä ja Jennin saamasta tunnustuksesta ( ja pokaalista! ). Vasta Jennin toinen hevosnäyttely ja näin hyvää palautetta :)) Ammattilainen on ammattilainen. Ja on todella ihanaa, että tuo ammattilainen on Vanillinin kouluttaja. Voin täysillä luottaa siihen, että Vanillini on hyvissä varmoissa käsissä.

1960686.jpg

Kiitos Jenni! Ja minulle tuli hyvä mieli myös siitä, mitä Ellis sanoi minulle, kun pysähdyttiin tankkaamaan itseämme Hesburgeriin. Jos vaikka ei lie hirmuisen kovastipaljon tottakaan ollut, ehkä oli, se tuntui kivalta huomiolta. Ystävät ovat sellaisia. Heistä tulee hyvä mieli. :) Kiitos Ellis. Ja hevosenhoitajuudesta tänään myös ( ja kavionkiillotuksesta ;) )!

Ihana päivä!