Löysin tällaisen kivan ulkoasun Tuuliviiriltä, ja päätin päivittäytyä talveen :) Siitäkin huolimatta, että oikeassa elämässä vihaan piikkilanka-aitoja: lapsena ajoin polkupyörällä mummolassa, enkä osannut jarruttaa kunnolla ja suihkasin suoraan piikkilanka-aitaan ja sain karmean haavan käsivarteeni. Sitä hoidettiin tuolloin muodikkaalla suihkelaastarilla : ) Vieläköhän semmoista tököttiä olisikaan olemassa? Eläinlääkäriasemalla Sandraa rokottaessani kuulin myös erään ajokoiran juosseen piikkilankaan ja olleen samaan aikaan siellä tikattavana. Piikkilangat tulisi saada pois luonnosta! Nehän on jo mm. hevosten aitauksessa kiellettykin eläinsuojelulain nojalla.

Nyt on laitettu pakastimeen Yhteys-hiehon puolikas, joka otettiin palautuksena teurastamolta. Yhteys oli hienon sonnin Toystoryn jälkeläinen, mutta pahaksi onneksemme sekakaksonen, eikä siksi lehmäksi kelvollinen. Sekakaksosilla ( eli että yhtä aikaa kohdussa kasvaa sekä sonni- että lehmävasikka ) nimenomaan naudalla tapahtuu niin, että kummankaan kaksosen sukupuoliominaisuudet eivät kehity kunnolla. Yhteys-hieholla ei ollut koko kohtua eikä munasarjoja - eipä siitä silloin lehmää tehdä - ja Yhteys päätyi lihaksi. Sama kohtalo oli myös toisella toystorylaisella sekakaksoshieholla ( sonnivasikat ovat lähteneet jo ternivasikkoina lihakasvatukseen muualle ). Onneksi saimme myös yhden "yksösen" Toystorista. Mielenkiinnolla seuraamme, miten se kehittyy lehmäksi :)

Rakastan tätä "talvea": pikkupakkasta ja pientä kerrosta lunta. Siitäkin huolimatta, että vesihuolto tarhoihin on lämpimän veden raahaamista maitotonkalla ja maitokärreillä, että pimeä tulee aina hieman liian aikaisin, ja että aamuisin tuntuu olevan ihan liian kylmä. Niin ja siitäkin huolimatta, että meinaa flunssat ja muut kuumeudet jyllätä ihan tosissaan nyt meillä: vuorotellen jokaisessa.