Vein Ilon iloisesti iloittelemaan ihan itse iloisena ikuisesti ihmeissäni...

Jos näkisitte kasvoni nyt, tietäisitte mitä sanonta "kuin Naantalin aurinko" tarkoittaa.

Tämä yhteissijoitusnarttumme Ilo ( jonka omistamme yhdessä Eidalun-kennelin Anun kanssa ) tuli haltijansa Lauran luona juoksuun ja se oli päätetty astuttaa tästä juoksusta Kukkipuun Pajulla eli Ronilla.

2143325.jpg

Hain Ilon eilen perjantaina junalla Hämeenlinnasta Ossin kanssa - matka meni kerrassaan hienosti - ja tänään matkustimme tuon tarkkaan valitun sulhasen luo Kolin kupeeseen Pohjois-Karjalaan.

Ronin ja Ilon tapaaminen oli alusta asti sydämellinen. Hännät heiluivat ja hihnat olivat mennä solmuun, kun me hitaat ihmiset emme meinanneet ehtiä päästää heilastelijoita vapaiksi. Turvallisuussyistä lämpimän tuttavuuden teko sujui suuressa ja valoisassa autotallissa - sisällä olisi ollut liikaa huonekaluesteitä leikkimiseen ja kuumakin olisi tullut, ja joulukuisen illan hämärä ei myöskään meitä ihmisiä houkutellut, tahdoimme nähdä mitä tapahtuu!

Kamera jäi heilasteluhetkellä autoon, ja tuskin Ilo ja Roni olisivat kameraan keskittyneestä paparazzista kauheasti tykänneetkään, varsinkin kun Ilo tarvitsi muutamia rapsutuksia ja helliä kuiskailuja itse toiminnan hetkellä. Ensin sujui leikki hienosti, paikat pestiin tehokkaasti ja samalla testattiin oikea ajankohta ja hetken mietiskelyn jälkeen neiti Ilo arveli, ettei mistään kamalasta taida olla kyse ja astuminen tapahtui. Onnellisesta onnistumisesta tiedotettiin heti asianosaisille, eli kimppaomistaja-Anulle ja Ilon haltija-Lauralle. Ja me kaikki, mukaanlukien Ronin omat ihmiset, olimme todella iloisia!

Roni itse hurmasi myös minut. Kauniskasvoinen, kauniskäytöksinen, hyväluustoinen, rauhallinen, järkevä, kaunisturkkinen, ihana uros! Ja lisäksi kun se vielä sopii suvullisestikin Ilolle oikein hyvin, niin kannatti ajella junalla koko eilinen päivä ja autolla tänään illalla lisää :) Ronilla on persoonallinen korvien asento: vasen korva on alhaalta taittuva "taittokorva" ja persoonallisesti "lurpallaan" kuin Nalle Luppakorvalla. Niin ja mikä parasta: Roni on maatilan taitava peruskoira - se hakee lehmät laitumelta, morjestaa syntyvät vasikat ja auttaa muissakin lypsykarjahommissa. Nappivalinta siis!

2143362.jpg

Näin polleana Roni saattoi makoilla keittiön matolla onnistuneen astumisen jälkeen.

2143381.jpg

Ja pystyihän tuon Ossinkin tutkimaan, kun oli ensin saatu nenäntäydeltä juoksunartun tuoksua ;) Puklumaidon tuoksuinen Ossi ei ihan pärjännyt ihanin tuoksu-kilvassa, mutta hieno hopeasija ihanien tuoksujen joukossa silti :))

Vieraisiin Roni suhtautui ystävällisesti ja rauhallisesti, tekisi mieleni sanoa "arvostavasti" ( noh, ehkä uroksen arvostuksen ansaitsee, kun tuo tärppipäivänä juoksunartun kylään :p ), sisällä Roni asettui rauhassa makailemaan kun otin kuvia ja hoidin vauvaa.

Maanantaina käydään uusinnoilla ja toivotaan kovastipaljon parasta. Helmikuun puolessa välissä olisi odotettavissa ensimmäiset Aina Valpas-paimensukuiset pennut, jos hyvin käy. Tekisi mieleni sanoa: kun hyvin käy. Mutta katsotaan ensin.

Tästä päivästä tuli hyvä mieli.  Ja olen rakastunut myös tuohon sijoitustyttö-Iloon - ihana tyyppi! Kamera vaan ei tee oikeutta sille, luonnossa sillä on ihanat ilmeet ja äitinsä Nieidan "kasvot", mutta kamerassa se näyttää välillä ihan Pikku Kakkosen Ransulta :)) Vaikka ei kai se sekään ole mikään huonoin juttu. Ilo on kaunis tyttö ja suloinen luonne.

Tässä vielä Ronin luppiskorvaposeeraus:

2143403.jpg

Aika söpöjä pentuja odotettavissa siis <3 <3