Kiitos Paimensukuisen Lapinkoiran Seuran Oulun aluekerholle hienosti järjestetystä, hyvin sujuneesta ja asiantuntevasti tuomaroidusta Katselmuksesta Oulun Hiukkavaaralla eilen ja tänään!

Me katselimme ja tulimme katselmoiduksi:

Ensin Wiima ( Iki-Wanhan Pilvarin Pisara ) sai mukavan arvostelun, käyttäytyi kehässä kauniisti ja muutenkin koko Katselmuksessa hienosti, rauhallisesti ja stressaamatta. Wiima ei kuitenkaan korkeajalkaisesta vaikutelmasta ja niukasta turkista johtuen sijoittunut paremmin. Liikkeitä kehuttiin, samoin sen päätä ja luonnetta ( päivitän Aina Valpas-sivuille koko arvostelun myöhemmin ).

Sitten Kiara ( Riskatsurkan Grace Kelly ) sai ylistävän arvostelun, käyttäytyi kehässä kauniisti, liikkui nätisti ja valittiin juniorinarttujen loppukehään, jossa sijoittui lopulta toiseksi :) Juniorinarttuja ( Wiimakin mukaan lukien ) oli kehässä yhteensä 26. Ei hassumpi sijoitus.

Tässä Kiaran poseeraus:

1505430.jpg

Taustalla näkyy siskotyttö "Nalle" ( Riskatsurkan Greta Garbo ). Olen ylitsevuotavan tyytyväinen maalaiskoirani käytökseen koko Katselmuksessa. Ihanaa ihanaa!!

Seuraavana päivänä Muusa ( Iki-Wanhan Porotokan-Haave ) esiintyi myös kauniisti ja sai kehuja hyvästä kunnosta ( moni reilun 2-vuotias koira alkaa ikävästi lihomaan, eikä se ole sen koiran kannalta hyvä juttu... ), hyvistä liikkeistä ja kauniista olemuksesta. Muuskulaisen ihanat korvatkin saivat arvostelussa kiitosta, samoin ihastuttava luonne :)

Muusa poseerasi nätisti, mutta ei yltänyt sijoituksiin tällä kertaa. ( Pentuluokassa kaksi vuotta sitten Muusa kuitenkin voitti oman luokkansa, silloin Joensuun Katselmuksessa . ) Olen tyytyväinen myös Muusan mukavaan, rauhalliseen käytökseen koko Katselmuksen ajan. Tosin tiesin, että Muuskuun voi luottaa!!!

1505440.jpg

Tapasimme myös joukon "porotokkalaisia", eli Muusan sisaruksia. Kiva oli huomata, että yhteneväisyyksiä on, vaikka joukko onkin ihailtavan monimuotoinen. Sisarussarjaan sopii monenmoista, sillä niitä on yhteensä 13!!!

Olihan Katselmuksessa myös yhteissijoitustyttönen Eidalun Ilo, mutta harmikseni kuvaräpsäisyni eivät juurikaan onnistuneet tätä paremmin...

1505443.jpg

Ilo on kaunisnaamainen, kevyt ja pienehkö raitatassunarttu, joka on hyvin nöyrä ihmistä kohtaan, mutta iloinen ja reipas touhottaja :) Ilolle suunnitellaan pentuja yhteistyössä Eidalun kennelin Anu Ylimaan kanssa loppuvuodelle 2008! Lähempänä tarkemmin urosvalinnasta ja muusta, kunhan ensin selvitämme semmoiset itsellemme ;)

Ihan on ryytynyt olo ja ihanaa on olla taas kotona - mutta kiva, aurinkoinen ja koiramainen viikonloppu on takana ja jäämme odottamaan ensi vuoden vastaavaa tapahtumaa innolla :)

Kiitos Marja-siskolle Katselmusseurasta ja koirieni vahtimisesta, tavaroiden kantamisesta ja matkaseurasta. Ja Wiiman kodista ja kouluttamisesta ja kaikesta :) Ja Merjalle ihanasta Muusasta, Wiimasta ja Maaritille ihanaisesta Kiarasta :)