Vierailtiinpa suomenhevosten show-näyttelyissä Oulussa tänään Vanillinin kanssa ja kylläpäs oli jännittävä päivä! Niin jännittävä, että meiltä jäi kaikki kamerat kotiin, eikä siis saatu kuvia, vaikka Vanillini oli pesty ( edellisenä iltana pesin - meni hienosti, vaikkei neiti oikein letkulla kastelusta tykännytkään ), harjattu ja puunattu säihkyväksi.

Kameroita tilaisuudessa oli, joten jäämme odottelemaan muiden ottamia kuvia meillekin näytille.

Vanillini arvosteltiin pienhevosena ja oli luokassa 1, eli 1-3-vuotiaissa varsoissa. Arvostelu oli epävirallinen, vaikkakin arvostelemassa olivat ihan oikeat tuomarit Markku Nisula ja Marjukka Manninen.

Hyvä taikka huono, laitan Vanillinin arvostelun nyt tähän:

Tyyppi: pienhevostyyppinen, matalaryhtinen 8

Runko: jyrkkä lautanen, pitkänlainen, ei pahoja virheitä, voimaton takaosa 7

Jalat: tj hieman pihtinen+ hyvä kinnerkulma, ej hajavarpaiset, hyväluiset, kuivat hyvät vuohiset 9 ! ( ja huutomerkki, ihastelivat jalkoja pitkään!! )

Käynti: ej ahtaat, tj suoraliikkeiset, lisää voimaa kaivataan, potentiaalia löytyy 8

Ravi: levittää, ei aivan puhdas 6

Pisteet siis 8-7-9-8-6=38 pistettä II palkinto. Vanillini oli paras 3-vuotias ja koko varsaluokan kolmas. Aika hyvä ensikertalaiselta.

Tästä on hyvä jatkaa. Luulen ja toivon, että voimattomuus korjaantuu iän myötä, samoin ravin epäpuhtaus, sillä aina Vanillini ei suinkaan mene epäpuhdasta ravia ( näyttelypaikallakin ennen kehää juoksutettaessa ravi oli aivan puhdasta ), mutta jännittäessä siltä menee pasmat sekaisin tai jotain. Tai se on kasvanut nopeasti eikä ihan ole vielä kroppansa tasalla tai jotain. Tai jotain. Kipeää kohtaa siltä emme ole löytäneet taivuttelemalla emmekä hieromalla, joten jäämme seuraamaan tilannetta. Ei se sentään onnu mitään jalkaa!!!

Näyttely oli hyvin järjestetty, tilaa oli riittävästi, ilmoittautumismaksu suorastaan halpa ja järjestelyt toimivat niin kuulutusten kuin muidenkin asioiden suhteen. Harmi, ettemme pitkämatkalaisina voineet jäädä seuraamaan näyttelyä loppuun.

Kiitos taas Ellis Ihhurja ja Jenni in Circle sekä tietysti kasvattaja Marjut Sihvonen ja Vanillinin entinen hoitaja Kati ja kaikki muut - Vanillini on ihana hevonen ( oli ja tulee olemaan ilman näyttelykäyntejäkin, mutta tunne vain vahvistuu joka päivä ja kaikkialla!! ).