ja takaisin tullessa oli tällainen saalis:

1250100308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Osa on pöydällä puhtaan pussilakanan päällä siksi, että ne tuotiin metsästä ihan muuten kuin sankossa, kun sankot loppuivat kesken. Nämä eivät tässä näytä edes paljolta, mutta ihan livenä arvioituna saalis oli noin 40 litraa. Osa on tässä vaiheessa jo kuivurissa ja osa rakkaan ystävän mukana heille menossa.

Näiden parissa se yö hyvin vierähtääpi!

Ja Sandra ja minä harjoittelimme tänäänkin, hyvällä menestyksellä, mutta kuvat jäivät odottamaan seuraavaa kertaa.

Laitetaanpas tähän vielä yksi resepti:

Helppo kantarellikastike ( maailman helpoin, luulen )

1 litra kantarelleja ( tai sen verran kun luulette, että kuluu - meidän isossa perheessä menee paljon, litrakin hupenee pannulla aika vähäksi )

2 rkl Oivariinia tai voita

1 sipuli tai 3 pientä kesäsipulia

suolaa

2 dl ruokakermaa/kermaa

50 g Oltermanni-juustoa tai sulatejuustoa tai koskenlaskijaa tai sipulin makuista tuorejuustoa

Puhdista kantarelleista roskat, halkaise isoimmat sienet ( noin peukalon kokoisiksi max ). Kuumenna paistinpannu ja lisää sienet. Kääntele sieniä pannulla, varo palamista, niin että sienistä haihtuu nestettä ja ne pienenevät. Lisää voi ja kuutioitu sipuli. Anna hautua pehmeäksi. Lisää kerma ja raastettu oltermanni-juusto tai muu juusto nokareina. Anna juuston sulaa. Lisää suolaa maun mukaan ja vältä taas syömästä kastiketta lusikalla suoraan pannulta.

Keitä kaveriksi perunoita ja kasviksia. NAUTI! NAM!